Nya madrasskydd

Det är verkligen bra om man kan få en fräsch säng igen enbart genom att byta ut madrassöverdrag, och kanske genom att skaffa lite nya lakan. Den som tänker på att skydda sina madrasser med madrasskydd från dag ett sparar mycket på detta. Man behöver till exempel inte skicka bäddmadrassen till kemtvätt eller fundera på ny resårmadrass för att kisslukten inte går ur. När det blir dags att köpa nya skydd så ska man tänka både på passform och på komfort.

Rätt storlek

Om man sover på en boxmadrass utan bäddmadrass så kan ett skydd som sluter omkring sängen vara det effektivaste. Det finns smarta lösningar där ett madrasskydd kommer med resår som gör att det sitter på plats även då man rör sig i sängen. Om man inte har en resår så blir det lätt så att skyddet åker av under natten och det är inte bekvämt. Man ska vara noga med att ange rätt mått för sin madrass då man beställer madrassöverdraget. Detta särskilt om det handlar om ett skräddarsytt skydd med dragkedja som omsluter hela madrassen. Har man ett specifikt märke så bör man kontakta en återförsäljare av detta för att se vilket skydd som kommer att passa bäst. För små barn som ännu är i blöjor så kan det räcka med sängskydd som man lägger ovanpå lakanet och som tar hand om eventuella läckor.

Beställ online

Man kan beställa madrasser och madrasskydd online. Det finns butiker som är experter inom detta område och som har olika modeller. Tänk på att skydden kan ha lite olika syften. Om man vill att det ska kunna stå emot mycket vätska så måste man satsa på något som är tättslutande och som omger hela madrassen. Det bästa är att man läser produktbeskrivningen och att man sedan ställer frågor om man är osäker på hur skyddet kommer att fungera. Kundtjänsten ska veta vilken modell och vilket märke som kommer att vara det bästa valet i enlighet med de behov som du uttrycker via mejl eller över telefon.