Ramar för pysselglada

Att pyssla och skapa egna personliga saker, både för hemmet och trädgården har nog aldrig varit hetare än nu. Tidningshyllorna fullkomligt svämmar över av olika pysselmagasin, och det finns bloggar och hemsidor på nätet där man kan få massor av tips. Och visst är det något alldeles speciellt med saker man gjort själv, och det är förvånansvärt hur mycket vackert man kan göra. Ofta med ganska små medel, men desto mer känsla och kärlek.

Mest inspirerande är det kanske att använda olika saker till sådant de inte i första hand är avsedda för, och därmed kunna skapa nya användningsområden för gamla slitna prylar.

Men, det behöver naturligtvis inte alltid vara gamla eller slitna saker. Ibland kan man fynda nyare prylar, som man också kan ge nytt liv med lite fantasi och kreativitet.

Ramar kan användas på många olika sätt. Naturligtvis kan du använda ramarna som de är avsedda. Rama in bilder, målningar eller broderier, och ge bilderna ett helt nytt liv med en vacker ram som förstärker känslan i bilden. Till och med när du använder en ram som den är avsedd att användas kan du vara nyskapande genom att kanske göra ett oväntat val av ram. Rama in en modern bild med en sirlig, romantisk och gammaldags ram. Eller, tvärtom, välj en stilren och supermodern ram, som på www.stora-ramar.se, till den nostalgiska bilden från förr. Det skapar överraskning och sätter en personlig prägel på tavlan.

Men, du kan också använda ramar till annat än bilder och målningar. Att skapa personliga speglar med hjälp av udda ramar är ett ganska enkelt sätt att göra något speciellt med hjälp av helt vanliga ramar. Du kan också samla ihop ett gäng udda ramar, gärna blanda både speciella och vanligare ramar. Måla dem i samma färg som väggen, och sätt upp dem i ett oregelbundet mönster. Mer behövs inte för att skapa en konstvägg utan ett enda egentligt konstverk.

En snygg ram kan målas och användas som dekoration på en dörr eller en garderob, där ramen blir ett vackert blickfång, och ett välkommet avbrott på en slät yta. Det finns massor av olika sätt att använda ramar, om du bara tillåter dig att tänka i nya banor. Våga göra det annorlunda, och du kommer att upptäcka att det egentligen behövs väldigt lite för att skapa en stor förändring. Det är ofta det oväntade som ger den största effekten, det kan det vara bra att tänka på.