Bli ditt bästa jag

Vad är skönhet för dig? För de flesta handlar skönhet om att stråla. Från insidan, och ut – när man har framhävt det bästa av sig själv. Kanske är det när du har ätit bra under några dagar och lagt extra omtanke på din hy och ditt hår. Varsamt har du plattat håret med din plattång, sektion för sektion. Nyplattat hår med din nyinköpta plattång är verkligen lyx för dig.

Plocka fram det bästa

Att plocka fram det bästa av sig själv är alltså ofta knepet till äkta skönhet. Men vad kan det innebära rent konkret?

  • Sommarfina ben

Bara för att vi bor i ett land som endast tillåter barbent 4-5 månader (om man gladeligen tar i) så behöver det inte betyda att du ska glömma och gömma dina spiror bara för det. Satsa på att ta hand om dina ben genom att både exfoliera, raka eller vaxa dem och smörja sedan in dem i skön kräm. Lite brun-utan-sol gör också susen för att åstadkomma lite extra glow, så smörj in dina ben ett par gånger i veckan för att få en härlig bronzing-effekt på benen.

  • Vackra händer

Lägg lite extra omtanke på dina händer. Tänk egentligen så ofta som vi visar våra händer! Och tänk att våra händer ska hjälpa oss, livet ut. Smörj in dem i en härlig handkräm som inte kladdar och se till att hålla naglarna i trim med hjälp av en nagelfil i glas. En glasnagelfil har en oerhört lång hållbarhet, normalt sett en hel livstid om du inte tappar den i golvet och den går sönder.

  • Dagliga promenader

Dagliga promenader gör gott för både kropp och själ. Med frisk luft syresätter vi inte bara hjärnan och blir klarare i tanken, vi bygger också upp en fysisk styrka som bär oss i vardagen. Satsa därför på att promenera så mycket som möjligt – ta en omväg till mataffären eller följ det klassiska rådet och hoppa av bussen ett par hållplatser tidigare.

  • Ransonera din kost

Ett annat gyllene råd för att få dig själv att stråla är att ransonera din kost. Det kan vara oerhört jobbigt de första dagarna, kroppen kanske skriker efter socker och de snabba kickarna. Håll dock ut! Den här fasen kommer gå över. Om suget är för jobbigt, drick då vatten eller ta en kopp te. Det brukar dämpa det värsta sötsuget.