Vilken Duffel Bag är bäst?

Vilken väska som är bäst beror mycket på vad som ska tas med och hur långt man ska åka. Många prioriterar en duffel bag just eftersom den är så lätt att packa och både går att bära i handen och på ryggen. En annan stor fördel är att den är så liten när man inte längre har kläder i den. Detta i motsats mot en stor och otymplig resväska.

Men vilken är bäst? Som alltid finns den uppsjö av modeller att välja mellan.

När Bäst-i-test genomförde en test 2014 blev vinnaren ”North Face Duffel Bag”. Var det oväntat? Inte alls. Northface har fokus på produkter inom outdoor och just denna modell har sålts i mycket stora upplagor.

Det som gör att den vann priset var framförallt tre punkter.

Billig – Med ett pris på 1295kr ligger den något högre än de billigaste modellerna på marknaden. Men samtidigt är det billig. Orsaken är att man inte bör jämföra denna modell mot de billiga som går att köpa på var och vartannat varuhus. När det kommer till outdoor-produkter är det kvalité som är viktigt. Jämför man modellen mot andra modeller i samma kvalité är den riktigt prisvärd.

Mycket robust – Materialet är PE-laminerad nylonväv som är ballistisk. Krångliga ord men som på ren svenska betyder att det är extremt slittålig och skraptålig.  Det krävs riktigt hårda tag innan den går sönder. Perfekt för vandringen! Tack vare fyra kompressionsremmar kan packningen pressas ihop rejält på denna duffel bag.

Miljövänlig – Den är även helt fri från PVC vilket ger den ett extra plus.

North Face Duffel Bag går att köpa i fem storlekar vilket gör den mycket flexibel beroende på hur mycket packning som ska med. Färger då – där är det absolut inga problem. Mängder av färger erbjuds.