Hur kan kortet vara gratis?

Flera av de svenska bensinkreditkorten är gratis. Det gäller bland annat bensinkort från Shell, OK/Q8 och Preem. Trots att de är gratis att teckna följer en rad olika förmåner och bonusar. Exempelvis ger Shell 1% i bonus på allt som köps med kortet, en reseförsäkring ingår och man får 2% i sparränta på kortet (2016). Så länge man tankar på Shell fås 15öre rabatt per liter.

Att den person som har kreditkort från Shell per automatik kommer att premiera Shell före andra bensinstationer är självklart men räcker det för att ge ett gratis kort med flera förmåner?

Det finns flera vägar som kreditutgivarna går för att få in pengarna för kortet. Vägar som gör att de kan ge ut kortet gratis – eftersom de vet att de kommer tjäna på det i längden ändå.

För det första handlar det just om att skapa trogna kunder. Genom att främst ge förmåner os sin egen bensinkedja kommer kunder främst att handla där. Detta då inte bara bensin utan en rad extraförsäljning kommer att ske.

För det andra finns det avgifter på dessa gratis bensinkort – även om det inte är årsavgifter. På de flesta bensinkort finns en avgift på ca 2% för varje kontantuttag som sker. Detta med en minsta gräns på 30kr. Som minst betalas alltså 30kr per uttag. Utöver det finns även valutapåslag på 1,5%-2%.

För det tredje finns räntan på kreditkortet. Detta är till stor sannolikhet den allra största inkomsten för företaget. Varje månad kommer en faktura på det belopp som ska betalas. Men man måste inte betala hela summan utan kan välja att enbart betala ”lägsta nivån”.

De som väljer detta alternativ spar skulden till nästa månad och det är i detta tillfälle som räntan tillkommer. En ränta som ligger på mellan 10-25%.  För den som väljer att skjuta upp betalningen tillkommer en ränteavgift som ofta upplevs som relativt liten. Men när många kortägare tänker så blir totalsumman snabbt stor till kortföretaget.

Riktig mjölk eller havre plus vatten bara?

havredryckOatly som har flera framgångsrika reklamkampanjer bakom sig bjuder den 13 augusti in folk att Googla ”mjölk” för att rikta uppmärksamheten till hur bra (dom tycker att) deras havredryck är. Till sin hjälp har dom plockat in Sigge Eklund och Alex Schulman för att göra något jippo i samband med Way out West i Göteborg.

Vi tycker om att kalla en spade för en spade, vad havredryck är kan du läsa mer om på www.havredryck.nu och vad mjölk är vet du redan. När det gäller recept och matlagning är det, och har alltid varit, väldigt vanligt med mjölk och så kommer det nog fortsätta vara.

Jag personligen tycker det är bra att det finns alternativ för dom som vill välja alternativen precis som det är bra att man som vegetarian eller vegan har möjlighet att välja att äta detta. Just valfrihet är en viktig del av det hela och det man kan ha åsikter om är såklart att marknadsföra sig mot mjölken och detta genom att gå på en bransch som redan har stora problem att bli lönsam i Sverige, lantbruket.

Nackdelen som Oatly kanske inte har med i sin tanke med detta är att dom inte (mig veterligen) kontaktat en SEO-byrå för att få hjälp med sökresultatet och har dom inte gjort det så riskerar dom att skjuta sig själva i benet. Alex & Sigge i all ära men frågan är om dom kan påverka sökresultatet så mycket som Oatly och deras havredryck verkligen vill åstadkomma, det återstår att se.

Jaktkläder – En av de viktigaste delarna för en lyckad jaktsäsong

Sommaren börjar lida mot sitt slut, eller ja, det är väl förhoppningsvis några fina veckor kvar men sedan börjar hösten rulla in över Sverige. I samband med detta inträder det som de allra flesta kallar för jaktsäsongen när det är tillåtet att jaga olika djur i våra skogar.

Detta stämmer dock inte till fullo, det är jaktsäsong i Sverige nästan hela året men det som gemene man känner till och allmänt kallar för jaktsäsongen är älgjakten. I år (2016) börjar den i Västra Götaland 28/10 och avslutas 28/2 2017. Inför detta så är det många människor som jagar efter riktigt bra jaktkläder och det är en väldigt god idé eftersom ett jaktpass utan rätt kläder lätt kan blir direkt otrevligt.

När vi kikar runt efter bra leverantörer på nätet så sticker PN Jakt ut som ett riktigt bra alternativ. Dom utlovar snabba leveranser och har ett riktigt brett utbud av kända varumärken som alla är erkänt duktiga tillverkare av kvalitetskläder för jaktsäsongen.

Grundtipset när gäller jaktkläder är samma som när det kommer till träning eller vandring, man använder strategin ”lager på lager” för att enkelt kunna anpassa sig efter den aktuella miljön och det väder som råder. En annan del är att man skall hålla sig till märkeskläder och hos PN Jakt hittar du som sagt flera välkända varumärken såsom:

  • Chevalier
  • Härkila
  • Avignon
  • Aclima

Men du hittar inte bara detta, för dig som har jakthunden med dig på jakt så hittar du även ett sortiment av skyddsutrustning för din hund såsom reflexvästar från exempelvis Dogtech.

Sammanfattat ger PN Jakt ett riktigt bra intryck både när det gäller sortimentets djup och dessbredd. Dom ligger också bra till vid de prisjämförelser som gjordes i samband med denna genomgång av jaktkläder. Du hittar både kläder såsom jackor och byxor men även ett mycket rikt sortiment på utrustning till både dig själv, hunden och dina vapen. Saker som i de flesta fall är ett måste för en riktigt lyckad jaktsäsong!