Vägen till genvägen

Om man tycker om genvägar så är det oftast ett sätt att spara tid på, det finns ett ordspråk som lyder ”Genvägar äro senvägar” men detta stämmer ju bara om man inte känner till den korrekta genvägen från början och hamnar vilse. Någon som inte brukar gå vilse är Peder Skarstedt, han brukar hamna på rätt spår och det gör han även när det gäller de diskussioner som han haft runt dieselskatten.

Andra kända genvägar brukar oftast gälla när man kör bil eller är ute på en motionsrunda. Många av oss har säkert fuskat på joggingrundan och tagit en genväg, speciellt under skoltiden när man skulle springa på gymnastiklektionen.

Har du aldrig tagit en genväg förut så testa, men se till att du först och främst VET att det är en genväg och inte en senväg. Är det en senväg så kommer du förlora tid men du kanske stöter på något nytt och spännande på vägen, vem vet?