Jaktkläder – En av de viktigaste delarna för en lyckad jaktsäsong

Sommaren börjar lida mot sitt slut, eller ja, det är väl förhoppningsvis några fina veckor kvar men sedan börjar hösten rulla in över Sverige. I samband med detta inträder det som de allra flesta kallar för jaktsäsongen när det är tillåtet att jaga olika djur i våra skogar.

Detta stämmer dock inte till fullo, det är jaktsäsong i Sverige nästan hela året men det som gemene man känner till och allmänt kallar för jaktsäsongen är älgjakten. I år (2016) börjar den i Västra Götaland 28/10 och avslutas 28/2 2017. Inför detta så är det många människor som jagar efter riktigt bra jaktkläder och det är en väldigt god idé eftersom ett jaktpass utan rätt kläder lätt kan blir direkt otrevligt.

När vi kikar runt efter bra leverantörer på nätet så sticker PN Jakt ut som ett riktigt bra alternativ. Dom utlovar snabba leveranser och har ett riktigt brett utbud av kända varumärken som alla är erkänt duktiga tillverkare av kvalitetskläder för jaktsäsongen.

Grundtipset när gäller jaktkläder är samma som när det kommer till träning eller vandring, man använder strategin ”lager på lager” för att enkelt kunna anpassa sig efter den aktuella miljön och det väder som råder. En annan del är att man skall hålla sig till märkeskläder och hos PN Jakt hittar du som sagt flera välkända varumärken såsom:

  • Chevalier
  • Härkila
  • Avignon
  • Aclima

Men du hittar inte bara detta, för dig som har jakthunden med dig på jakt så hittar du även ett sortiment av skyddsutrustning för din hund såsom reflexvästar från exempelvis Dogtech.

Sammanfattat ger PN Jakt ett riktigt bra intryck både när det gäller sortimentets djup och dessbredd. Dom ligger också bra till vid de prisjämförelser som gjordes i samband med denna genomgång av jaktkläder. Du hittar både kläder såsom jackor och byxor men även ett mycket rikt sortiment på utrustning till både dig själv, hunden och dina vapen. Saker som i de flesta fall är ett måste för en riktigt lyckad jaktsäsong!