Riktig mjölk eller havre plus vatten bara?

havredryckOatly som har flera framgångsrika reklamkampanjer bakom sig bjuder den 13 augusti in folk att Googla ”mjölk” för att rikta uppmärksamheten till hur bra (dom tycker att) deras havredryck är. Till sin hjälp har dom plockat in Sigge Eklund och Alex Schulman för att göra något jippo i samband med Way out West i Göteborg.

Vi tycker om att kalla en spade för en spade, vad havredryck är kan du läsa mer om på www.havredryck.nu och vad mjölk är vet du redan. När det gäller recept och matlagning är det, och har alltid varit, väldigt vanligt med mjölk och så kommer det nog fortsätta vara.

Jag personligen tycker det är bra att det finns alternativ för dom som vill välja alternativen precis som det är bra att man som vegetarian eller vegan har möjlighet att välja att äta detta. Just valfrihet är en viktig del av det hela och det man kan ha åsikter om är såklart att marknadsföra sig mot mjölken och detta genom att gå på en bransch som redan har stora problem att bli lönsam i Sverige, lantbruket.

Nackdelen som Oatly kanske inte har med i sin tanke med detta är att dom inte (mig veterligen) kontaktat en SEO-byrå för att få hjälp med sökresultatet och har dom inte gjort det så riskerar dom att skjuta sig själva i benet. Alex & Sigge i all ära men frågan är om dom kan påverka sökresultatet så mycket som Oatly och deras havredryck verkligen vill åstadkomma, det återstår att se.